Therapie

Tijdens een individuele sessie gaan we dieper in op een thema dat voor jou aan de orde is. Ik stem helemaal af op jou en ben in liefde en openheid aanwezig. Ik luister naar jouw verhaal, en begeleid je met gesprek, maar ook via meer creatieve of lichaamsgerichte tools, om te komen tot de antwoorden in jezelf. Ik geloof namelijk heel erg in self-empowerment!


Ontdek de magie in jezelf…

Volgens mij weet jij uiteindelijk zelf het beste wat je nodig hebt om je beter in je vel te voelen. Alleen is het soms moeilijk om door het bos de bomen te zien en in al die processen en zoektochten is veilige, begripvolle, empowerende ondersteuning van zo'n grote meerwaarde. Het is zaak om voor jezelf de veiligheid te vinden en terug te kunnen verbinden met je lichaam, je eigen gevoel, je innerlijke kind, je eigen innerlijk kompas, om zo je eigen weg weer helderder voor je te zien. Ik bied daarvoor een klankbord, de rust, de ruimte en de ondersteuning.

De begeleiding bij Moving Magic is een veelzijdige vorm van begeleiding waarbinnen heel veel mogelijk is, in het bijzonder als eerdere therapeutische trajecten zijn vastgelopen.

Mijn focus is vooral:

 • hoe vind je je eigen autoriteit, je eigen kracht, je eigen levensvreugde, je eigen weg [terug],
 • hoe word je helemaal trouw aan jezelf, met meer zelfliefde en zelfwaarde,
 • hoe vind je de meest gepaste hulp en ondersteuning voor jou en jouw proces,
 • hoe word je je eigen beste bondgenoot in het leven, en hoe kan je vanuit die authenticiteit op een liefdevolle en respectvolle manier verbinden met de anderen.


Self-empowerment en creatieve / lichaamsgerichte therapie

Het bijzondere aan deze begeleidingsvorm is dat ik als begeleider helemaal afstem op jou. Jij hebt de regie in handen, ik sta gewoon naast je, ik voel en denk met je mee, ik ontmoet je helemaal zoals je bent, zonder oordeel, en van daaruit doe ik voorstellen.

Ik werk veel met het innerlijke kind, omdat ik geloof dat het opnieuw verbinden met en toelaten van dat speelse, spontane, gevoelige, diep intuïtieve, en soms ook heel getraumatiseerde deel van onszelf, heel veel geblokkeerde levensenergie kan vrijmaken.

Ik ondersteun je om in contact te komen met de antwoorden en de wijsheid in jezelf – dat is self-empowerment. Als dan zou blijken dat mijn aanpak niet de meest passende is voor wat je nodig hebt, kan ik je doorverwijzen naar collega’s wiens aanpak mogelijk beter aansluit op jouw noden. Hiervoor stem ik evenwel met jou af. Voor mij is open communicatie heel belangrijk.


Mijn aanpak

Ik baseer mijn aanpak enerzijds op mijn jarenlange ervaring, anderzijds op de kennis en vaardigheden die ik opdeed in opleidingen yoga, mindfulness, creatieve therapie, lichaamswerk, rots en water, zelfverdediging. Het kan je wel eens uitdagen uit je comfortzone. Maar heel vaak is het precies dàt wat nodig is om de knopen in jezelf te ontwarren!

In mijn begeleiding focus ik heel erg op de krachten en kwaliteiten die je in je hebt, op de gevoelens in het hier en nu, en werken we van daaruit verder aan een algemeen plan of persoonlijke doelstellingen. Ik stel als doel dat je na de sessie hoopvoller naar huis gaat, als dat je bent aangekomen. En als dat niet zo is, bekijken we wat er misloopt, zodat we dat kunnen oplossen.  

In het bijzonder heb ik ervaring met

 • eetstoornissen – anorexia, boulimie, binge eating, andere vormen van eetstoornis,
  en daarbij ook: zelfbeeld, trouw blijven aan jezelf, zelfrespect, mogen spreken, geweldloos communiceren, grenzen
 • verwerking van de kindertijd – complexe post-traumatische stress – c-ptsd:
  en daarbij ook: contact herstellen met je innerlijke kind, veilige expressievormen vinden voor je diepe gevoelens
 • verwerking van schokkende ervaringen en trauma, ook seksueel trauma,
  en daarbij ook: het vertrouwen in en de band met je lichaam herstellen, je eigen macht terugnemen, je verhaal vertellen
 • borderline, dissociatie en psychotische klachten: hoe omgaan met triggers, en hoe je kwetsbaarheid omvormen tot een grote kracht, zonder of met een minimum aan medicatie. Dat is mogelijk!
 • depressie, paniekaanvallen: wat is de oorzaak, hoe ga je ermee om, hoe vind je je vertrouwen, rust en levensvreugde terug
 • grenzen / assertiviteit,
  en daarbij ook: zelfwaarde, zelfvertrouwen, zelfrespect, zelfverdediging [basis], en geweldloze communicatie
 • vrouwspecifieke worstelingen: hoe omgaan met je cyclus en de last die je ervan ondervindt, de kracht van je vrouwelijke natuur, je vrouwelijkheid ontwikkelen en ontplooien, je vrouwelijke kracht en schoonheid helemaal belichamen, durven en mogen helemaal vrouw zijn, in overgave EN met duidelijke grenzen.
 • in je hoofd leven, de connectie met je lichaam kwijt zijn, de grond onder je voeten kwijt zijn.

Praktische informatie

Voorlopig neem ik een pauze om zelf op te laden. Ik voorzie vanaf januari 2024 herop te starten. Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven:

 Nieuwsbrief 

Een sessie duurt standaard ongeveer 1,5 uur en kost 80 euro. Als je een kortere sessie van 1u verkiest, kost het 60 euro.

Lengte en frequentie van de sessies kunnen we altijd bespreken, al naargelang van wat voor jou het meest passend voelt.

Je kan cash betalen of overschrijven. Payconiq is niet mogelijk.

Als de prijs de enige reden is om geen afspraak te maken, laat het me weten! Dan bekijken we wat er mogelijk is!

Ben je nog niet zeker, boek dan een gratis kennismakingsgesprek. Het duurt 20 minuten, en dient om info uit te wisselen zodat je beter kan invoelen of mijn aanpak passend is voor jou.

Voor een afspraak kan je best bellen naar 0499 22 16 84 of mailen naar info@movingmagic.be.

Moving Magic is ook vindbaar via www.vindeentherapeut.be en www.vind-een-coach.be.


Therapie

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x