Zelfverdediging voor vrouwen

Deze cursus zelfverdediging is gericht op het vergroten van je fysieke en emotionele weerbaarheid. Een no-nonsense cursus vol met praktische tools en oefeningen, plus ook aandacht voor mindset, lichaamstaal, assertiviteit, uitstraling. 

Op naar meer authentiek en onbevreesd, puur jij!


Voor wie

De cursus zelfverdediging en weerbaarheid die wij aanbieden, is ontwikkeld voor vrouwen:

  • Die willen groeien in assertiviteit, uitstraling, kracht, weerbaarheid, zelfvertrouwen.
  • Die graag met meer vertrouwen hun plek willen kunnen innemen, hun stem willen laten horen.
  • Die ook fysieke technieken en oefeningen willen leren om sterker te staan en te weten wat er mogelijk is als er fysiek ongewenst gedrag wordt gesteld.

Qua leeftijden stellen we een gediversifieerde groep voorop, met alle leeftijdscategorieën vanaf 16 jaar.


Hoe ziet de cursus eruit?

De cursus wordt begeleid door Magali en Patrick.

Magali Thomassen zorgt voor een veilige en respectvolle omkadering binnen de groep zodat iedereen er het maximum kan uithalen. Dus ook als je zelf schokkende ervaringen meemaakte of het gevoel hebt dat je van heel ver komt op het vlak van zelfvertrouwen en assertiviteit, kan je rekenen op de nodige ondersteuning. Magali werkt rond de mentale, psychische en energetische aspecten van zelfverdediging: lichaamstaal, uitstraling, mindset, geweldloze communicatie, algemene assertiviteit, zowel verbaal als non-verbaal. 

Patrick Van Vlasselaer en zijn assistenten, nemen de fysieke zelfverdediging voor hun rekening. Patrick is een doorwinterde zelfverdedigingsspecialist met meer dan 50 jaar ervaring in het vak. De eerste lessen overloopt hij wat theorie en enkele algemene basisprincipes. Het merendeel van de lesinhoud bestaat echter uit praktische oefeningen. Je leert technieken en principes om jezelf te verdedigen in specifieke situaties, technieken die ECHT werken, ook buiten de training. Dat is waarom hij het no-nonsense noemt. In dat deel van de cursus krijg je dan ook de mogelijkheid om levensechte situaties in te oefenen, om te ervaren hoe je reageert en hoe je misschien nog krachtiger en effectiever kan reageren, rekening houdend met jouw lichaam, jouw mogelijkheden, jouw achtergrond.


Unieke cursus zelfverdediging

Nog even alles samengevat:

  • Je krijgt een totaalpakket rond het thema zelfverdediging en weerbaarheid. Met oefeningen om mentaal, psychisch, verbaal sterker te staan, alsook fysieke technieken en principes.
  • Er wordt rekening gehouden met jouw eigen wensen en gevoeligheden, er is ruimte voor feedback, je wordt persoonlijk begeleid waar nodig, en je kan op je eigen tempo grenzen verleggen in een ondersteunende setting.
  • Je krijgt concrete oplossingen op al je zelfverdedigingsvragen. Er wordt bovendien vertrouwelijk omgesprongen met informatie.
  • We oefenen werkelijke situaties in, praktisch, down-to-earth, no-nonsense! Je kan oefenen niet alleen onder elkaar, maar ook met veilige mannen, wat een heel leerrijke en bekrachtigende ervaring is. Je gaat naar huis met vaardigheden en kennis die je onmiddellijk kan gebruiken en toepassen, ook buiten de training.
  • Soms kunnen fysieke oefeningen iets losmaken, iets triggeren. Daarom schenken we ook aandacht aan de psychologische aspecten en kan je rekenen op een veilig draagvlak. Je wordt dus niet alleen fysiek wijzer, maar groeit ook in bewustzijn en emotionele kracht. Daardoor kan je het maximum uit de cursus halen.
  • Je wordt professioneel en degelijk begeleid door Magali en Patrick, en hun assistenten.

Magali is opgeleid in Rots en Water [training over weerbaarheid en communicatieve vaardigheden] en als therapeute. Daarnaast is zij ervaringsdeskundige op het vlak van herstel na grensoverschrijdend gedrag.

Patrick van Vlasselaer kan terugblikken op meer dan 50 jaar ervaring in de zelfverdedigingssport. Hij is een van de enigen in Belgie met zo’n brede achtergrond en ervaring, en DE autoriteit als het aankomt op effectieve zelfverdediging. Hij leidt zijn eigen zelfverdedigingsschool, I.S.D.S. in Leuven en Putte. Hij is professioneel trainer van heren, dames, jongeren, security, politie, etc.  Hij behaalde in 2014 de (life time) Certificaten: Full Instructor Level 7 in het Jun Fan Gung Fu – Jeet Kune Do en in de Filipino Martial Arts (Kali – Escrima – Silat). Hij is ook een “Instructeur Risico Vechtsporten  (VTS – BLOSO).


Praktische informatie cursus zelfverdediging

Magali begeleidt het deel van de sessies over mindset, lichaamstaal, algemene weerbaarheid en assertiviteit. De zelfverdedigingstechnieken en theorie over zelfverdediging worden gegeven door Patrick van Vlasselaer van I.S.D.S. Belgium. Hij wordt bijgestaan door 2 assistenten.

Alle leeftijden welkom, vanaf 16 jaar. Bij jongere kandidaten, laat het ons weten!

We passen onze aanpak individueel aan, dus het maakt niet uit hoe fit of hoe jong of oud je bent.

*** Als groepssessies voor jou een te grote uitdaging zijn, dan zijn individueel afgestemde sessies eveneens mogelijk. Laat me iets weten via info@movingmagic.be, dan vertel ik je wat de opties zijn! ***


Eerstvolgende reeksen zelfverdediging en weerbaarheid

Momenteel neem ik een pauze. 

Nieuwe data voor 2024 worden gepubliceerd dit najaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwe data!
Berichten in de pers

Leuven Actueel - Jezelf kunnen verdedigen is basis

Interview met TV Plus

Zelfverdediging voor vrouwen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x