Yoga workshops

Bij Moving Magic kan je boeiende sessies volgen rond specifieke thema’s. Deze workshops staan open voor iedereen ongeacht gender en geslacht.


Oogyoga

Ontspanning en stretching voor de ogen. Onze ogen zijn heel de dag actief, als ons dominante zintuig, en we vergeten vaak om goed zorg te dragen voor hen. Vooral als je veel op schermen kijkt, worden de ogen moe en gespannen. Gespannen ogen kunnen leiden tot gezondheidsklachten van hoofdpijn tot wazig zien. Oogyoga zal niet per se wonderen verrichten, maar het heeft wel met zekerheid een positief effect op die vermoeidheids- en stressklachten! Niet alleen zullen je ogen meer ontspannen worden, ook je hele lichaam en geest genieten mee van de weldoende effecten van de oefeningen.

Wat kan je verwachten? Met enthousiasme begeleid ik jullie doorheen ontspannende en meer stretchende oefeningen voor de ogen, voor sommige oefeningen neem ik het hele lichaam mee. We gaan vertragen, bewuster ademen en vooral wil ik jullie uitnodigen echt bij jezelf te voelen wat de oefeningen teweegbrengen. Daarmee hoop ik in jullie hetzelfde enthousiasme wakker te maken om vanaf nu regelmatiger aandacht en zorg te besteden aan je ogen, en bij uitbreiding, aan je stressgevoelige lichaam!

Na de sessie zul je hoogstwaarschijnlijk iets beter zien. Dat effect ebt weer weg, maar: je zal naar huis gaan met heel wat inspiratie om je ogen ook thuis verder te blijven verwennen en verzorgen.

Ik geef de basis mee in 2 lessen. Ik neem je elke les mee in nieuwe oefeningen, geef daarnaast interessante boekentips, en tips om er thuis verder mee aan de slag te gaan.

Praktische info Oogyoga

Voorlopig geen nieuwe data gepland – meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van toekomstige data!


Power Yoga

Bewuster in je lichaam zakken en je innerlijke vuur aanwakkeren, dat is wat power yoga je kan brengen. We doen wat pittigere yogahoudingen waardoor je de kracht van je lichaam zal voelen, en eindigen in zachtheid met stretches en ontspanning om alles te integreren. Dit alles in kleine groep met ruimte voor persoonlijke aanpassingen.

Vuur in jezelf

Mijn focus in deze lessen is je mee te nemen in een krachtige energie, zodat je je eigen innerlijke vuur en kracht kan voelen en aanwakkeren. Het leuke is: dat neem je mee in je dagelijkse leven! Beslissingen maken gaat makkelijker, je wordt assertiever, je voelt je gewoon sterker en beter in je vel. Power yoga geeft, als je het regelmatig doet, een groter lichaamsbewustzijn en een meer uitgebalanceerde spiertonus in je lichaam, waardoor je je meer “op aarde” voelt, energieker, levendiger. Het helpt voor meer focus, meer helderheid en duidelijkheid voor jezelf, meer daadkracht en meer durf en authenticiteit. Ik schenk veel aandacht aan het correct opbouwen van de houdingen, en zorg ervoor dat iedereen meekan, ongeacht achtergrond, ervaring, fitheid, stramheid, … en besteed ook de nodige zorg aan stretching en ontspanning naar het einde toe. 

De groep blijft klein, zodat er ook aandacht is voor individuele aanpassingen waar nodig, en is beperkt tot max. 6 deelnemers.

Praktische info Power Yoga

Voorlopig geen nieuwe data gepland – meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van toekomstige data!


Womb Yoga

Womb yoga is een verzamelnaam voor yogahoudingen, meditaties en ademhalingsoefeningen, die specifiek ontwikkeld zijn voor vrouwen, om dieper te zakken in het bekkengebied. Deze houdingen helpen om meer zelfliefde en meer zelfwaarde te ontwikkelen, en op heel zachte en veilige wijze dieper in verbinding te komen met je bekken, baarmoeder, je vrouwelijke energie, je seksualiteit.  en te voelen vooral. We werken via fysieke oefeningen en ademhalingen – helemaal op jouw tempo en in heel veel zachtheid. Je zal je na een les meer op aarde voelen, meer bewust van je kern.

Het zijn ontspannende lessen, met zachte bewegingen, en heel veel focus naar bewust worden van je eigen lichaam, op jouw eigen tempo. Ik werk in kleine groep zodat er gemakkelijk een verbondenheid en veiligheid kan ontstaan. De houdingen zijn eenvoudig en laagdrempelig, geen enkele voorkennis is vereist. Je hebt alleen maar de bereidheid nodig om met jezelf in contact te komen, en te laten zijn wat er is. 

Praktische info Womb Yoga

meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van toekomstige data!


Yoga workshops

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x