Vrouwencirkel over grenzen

Met deze bijeenkomst wil ik graag de ruimte scheppen om ervaringen te delen rond grenzen, grensoverschrijdend gedrag, en alles wat daarmee te maken heeft.

Wat je kan verwachten van de vrouwencirkel over grenzen

In het bijzonder wil ik de gelegenheid creëren om in een veilige omgeving te praten over thema's die bij grenzen en grensoverschrijdend gedrag spelen. Met grensoverschrijdend gedrag bedoel ik alle vormen van grensoverschrijding: dus verbaal, psychisch, emotioneel, fysiek, seksueel grensoverschrijdend gedrag, en alle vormen daartussen.

Graag doorbreek ik hiermee de taboes, en neem ik jullie mee in een verbindende kring, waarbij je voelt dat je niet alleen bent, en dat ieder - op haar manier - worstelt met grenzen, en zoekend is naar de "juiste" manier om te communiceren en om te gaan met bepaalde situaties of mensen of herinneringen. Het is geen diep therapeutische groep, wel een groep verbinding te ervaren, nieuwe dingen te ontdekken, en elkaar te inspireren.

Grenzen kunnen en mogen aangeven begint bij jezelf

Op een gezonde manier omgaan met grenzen is in de eerste plaats een intern proces, van ruimte mogen innemen, tijd mogen nemen om te voelen wat jouw authentieke gevoelens en verlangens en grenzen zijn, want daar begint het bij. Zodra je voeling hebt met jezelf en je recht op bestaan, op respect en op grenzen, kan je assertief en duidelijk [leren] communiceren.

Het is een open deelgroep met een positieve focus, waarmee ik bedoel: we zijn er om elkaar sterker te maken! Ik voorzie een kader, maar ik sta heel open voor alle inbreng en feedback van de deelneemsters. Als dat passend is, stel ik oefeningen voor vanuit rots en water, assertiviteitstraining, creatieve expressie, zelfverdediging.

Door alles door schenk ik aandacht aan zelfzorg en waardigheid. Alles kan en niets moet. Ik vind het belangrijk om iedereen bij het groepsgebeuren te betrekken, evenwel met respect voor ieders eigenheid en grenzen. Mijn focus is steeds weer: self-empowerment: hoe kan je in jezelf de kracht vinden om van daaruit je eigen waarden, je eigen dromen, je eigen authenticiteit te leven, ondanks [of dankzij?] je geschiedenis en ondanks wat mensen of de maatschappij zouden verwachten.


Praktische informatie “Vrouwencirkel over grenzen”

Data

Momenteel neem ik een pauze. 

Nieuwe data voor 2024 worden gepubliceerd dit najaar.

Blijf je graag op de hoogte van de nieuwe data? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Prijs

Inschrijven of vragen?

Vrouwencirkel over grenzen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x